Ada’nın sahilinde birden ortaya çıkan korumasız bir insan, Adalılarda önce şaşkınlık uyandırır. Şaşkınlığın korkuya dönüşmesi an meselesidir. Adalılar, adanın ücra bir köşesindeki ahıra kapattıkları yabancıyı bir an önce unutmak, gündelik hayatlarına devam etmek isterler.
Öyle de yaparlar. Gündelik hayat, Armin Greder’in sembol yüklü çarpıcı çizgilerinden yansır: Bulaşık yıkayan kadının kambur sırtında yoğunlaşan karanlık, gülüp eğlenen erkeklerin pembe suratlarından akan aymazlık, kendilerinden küçük, zavallı bir arkadaşlarını sopalarla itekleyen çocukların gözlerine oturmuş acımasızlık…
Hepimizin korunaklı bir alanı, bir adası var. İyi ki Armin Greder, yabancı ve farklı olanın tehdit unsuru olarak algılandığı, korumasız ve güçsüzse bertaraf edilmeye çalışıldığı bu karanlık dünyada vicdana da bir ses vermiş. Bu sesin yabancı denizlere açılan balıkçıdan gelmesi, eserin sembolik değerini daha da artırıyor.
Ada: Gündelik Bir Hikâye yediden yetmişe herkesi derinden sarsacak yaşsız bir resimli kitap, bir başyapıt. Bugün, dünyanın gündemine oturan göçmen sorununa dair sarsıcı bir yorum ve insanlığa çağrı olarak okunabileceği gibi kötülüğün sıradanlığının resmedildiği bir sanat eseri.
“… insanın, yabancı olana varlık hakkı tanıma ve insani bir pratik sergilemedeki yetersizliğini hedef alan düşündürücü, zehir zemberek bir hiciv.”
– Die Zeit
“Armin Greder’in resimli kitap klasiği Ada büyük bir sanat eseri olmanın yanı sıra dünyanın gündemindeki göçmen tartışmasına dikkate değer bir yorum getiriyor.”
– Frankfurter Allgemeine
Garanti Kredi Kartları
Halkbank Kredi Kartları
Denizbank Kredi Kartları
Türkiye Finans Kredi Kartları
Vakıfbank Kredi Kartı ile Ödeme
Yapıkredi Kredi Kartları
Finansbank Kredi Kartları